Anders Fager

Anders_FagerJag ställde frågor till några av sveriges främsta skräckfilmsregissörer, arrangörer, musiker, bloggare, skribenter, skräckförfattare och konstnärer av mörk konst. Sakta närmade jag mig. Med darrande händer lossade jag repen och ledde upp dem för källartrappan. Lås dörren och håll er inomhus för nu har jag släppt bestarna lösa!

Anders_Fager

ANDERS FAGER – Författare
Anders Fager – First Page
Wikipedia

JDB: Vem är Anders Fager?
AF: Jag är han du får upp på wikipedia om du söker på ”Anders Fager”. Något du undrar utöver det? Jag ger precis ut postapokalypsboken ”Kaknäs sista band” på Fria Ligan Förlag.

JDB: Vad skrämde dig som barn?
AF: Minns att jag var livrädd för några som hette ”Sotisarna” i Grodan Boll på TV. Kan ha varit fyra år.

JDB: Berätta vad du skriver på just nu?
AF: Just nu så håller jag på att avsluta arbetet på pjäsen ”Drottningen i Gult”. Det har varit långt och krångligt och mycket lärorikt. Sen håller jag på med på med dialog till seriealbumet ”Smutsig Svart Sommar” som kommer ut på nyåret. Skriver samtidigt på två nya böcker och det känns som väldigt hemtamt och avspänt i jämförelse med allt det andra. Även om jag skriver den ena ihop med en kumpan.

JDB: Hur ser en typisk dag i Fagers liv ut?
AF: Gå upp. Arbeta tolv timmar. Försöka träffa fru och barn. Försöka sova. (Det är otroligt glammigt att vara författare.)

JDB: Kan du dela med dig av några planer för framtiden?
AF: Skriva klart de två böckerna jag nämnde ovan. ”Krig! Barn!” blir tredje och sista delen i sagan om Cornelia Karlsson och Nyarlathotep. Och sen arbetar jag och den fantastiskt begåvade Jenny Lundin på en skräckthrillerpsykodramagrej som vi är väldigt nöjda med. Hoppas vi blir klara innan någon av oss dräper den andre.

JDB: Vilken film eller bok får dig att darra och gnissla tänder?
AF: Beror på av vilket skäl. Försöker lära mig att inte hetsa upp mig över att andra människor gillar sånt som jag tycker är skräp. Tycker det är roligare att fundera runt varför saker ”inte riktigt funkar” – som exempelvis TV-serien ”Constantine”. Vad är det som gör att den liksom inte riktigt svänger?

JDB: Vad får dig att krypa ner i sängen och gömma dig under täcket?
AF: Kulturarbetare som blandar sig i politiska frågor. Clowner gör sig bäst på cirkus.

JDB: Har du några skelett i garderoben?
AF: Ja

JDB: Otäckaste platsen du varit på?
AF: Beror på vilket sätt du menar. Tycker sådana här öde betongkaos mitt inne i städer är otäcka. Det är som en bit cancer i något levande. Ytan under Centralbron vid Tegelbacken i Stockholm är en sån öken. Inte ens tiggare eller knarkare hänger där.

Sen har jag varit på krogen Britannia på Odengatan. Runt 1990.

JDB: Favoritmonster?
AF: Alien. Alltid. De skämtar aldrig om nördig popkultur.